Recept

Zapékané brambory s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18101
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

8 ks Brambory vařené ve slupce
2 stroužek Česnek
500 g Maso mleté - mix
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej stolní
400 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 001kJ
9% Sacharidy 33 g
68% Tuky 51 g
22% Sodík 441 mg
56% Bílkoviny 32 g

Zapékané brambory s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s trochou oleje, část směsi použijeme na vymazání zapékací mísy.

2

Maso osolíme a osmažíme na pánvi.

3

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, pokapeme je česnekovým olejem, na ně klademe vrstvu masa.

4

Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme špetku muškátu a osolíme. Nalijeme na maso s bramborami, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept