Zapékané brambory s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory s mletým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18101 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 180,3mg |
Draslík | 700,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 110,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Muškátový oříšek, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s trochou oleje, část směsi použijeme na vymazání zapékací mísy. |
2 | Maso osolíme a osmažíme na pánvi. |
3 | Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, pokapeme je česnekovým olejem, na ně klademe vrstvu masa. |
4 | Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme špetku muškátu a osolíme. Nalijeme na maso s bramborami, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.