Fazolkový guláš s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový guláš s vepřovým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18102 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová krkovička |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 144,3mg |
Draslík | 495,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Saturejka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový guláš s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. V kastrolu rozehřejeme sádlo, maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, utřený česnek, sůl a pepř. Přilijeme vývar a dusíme 30 minut. |
2 | Očištěné a omyté fazolky krájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, přidáme je k masu a dusíme ještě 20 minut. |
3 | V zakysané smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do pokrmu. Nakonec guláš podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme saturejkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vepřovou krkovičku můžeme nahradit bůčkem.