Recept

Slepice v rýži se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18104

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 ks Květák
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
750 g Slepice
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar slepičí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 054kJ
17% Sacharidy 60 g
38% Tuky 29 g
63% Sodík 1 g
104% Bílkoviny 58 g

Slepice v rýži se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vývaru ze slepice.

2

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na kousku másla a osolíme. Na zbylém másle zpěníme oloupanou, najemno rozsekanou cibuli, přidáme spařenou rýži a za stálého míchání ji necháme oschnout. Zalijeme vroucím osoleným vývarem, opepříme, přidáme posekanou petrželku, na kousky rozkrájené, vykostěné maso z předem uvařené slepice, květák, houby a okapaný hrášek. Promícháme a dusíme pod pokličkou, až je rýže měkká (dusíme bez míchání).

3

Před podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Slepici uvaříme předem, čas vaření slepice není započítán do přípravy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept