Karbanátky pečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky pečené se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18109 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
300 g | Hovězí maso přední |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
300 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38,9mg |
---|---|
Cholesterol | 102,4mg |
Draslík | 309,8mg |
Vláknina | 31,8mg |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky pečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso na jemno umeleme, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a dobře propracujeme. |
2 | Ze směsi vytvarujeme 10 karbanátků, potřeme je olejem a opečeme na pánvi po jedné straně. Potom maso obrátíme, na každý karbanátek položíme polovinu plátku eidamu a dopečeme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou. Servírujeme teplé. Sýr nakrájíme na silnější plátky.