Brambory zapečené se sýry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se sýry
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18111 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
250 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 61,5mg |
Draslík | 876,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se sýry postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory dobře omyjeme a upečeme na plechu v troubě do měkka. |
2 | Brambory vyjmeme, rozpůlíme, řezné plochy potřeme česnekem utřeným se solí. Položíme na ně plátky Hermelínu, opepříme a posypeme nastrouhaným Čedarem. |
3 | Brambory urovnáme zpět na plech, zapečeme krátce v troubě. |
4 | Podáváme s dušenou zeleninou nebo se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.