Rajčata s tuňákovou a rýžovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s tuňákovou a rýžovou náplní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18115 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 ks | Ančovička - filety |
100 g | Majonéza |
1 špetka | Majoránka |
0,5 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
80 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 454,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Majonéza, Majoránka, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s tuňákovou a rýžovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata rozpůlíme, vydlabeme a osolíme. |
2 | Vařenou rýži promícháme s nakrájeným tuňákem, pokrájenou paprikou a na nudličky rozkrájenou mrkví. Přimícháme majonézu a okořeníme majoránkou. |
3 | Směsí naplníme připravená rajčata, která nakonec ozdobíme ančovičkami. |
Poznámka
Servírujeme studené. Majoránku můžeme nahradit nasekanou petrželkou.