Marinované žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18116 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
125 ml | Víno bílé |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 870,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované žampiony postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou šalotku a česnek nasekáme a necháme chvíli zesklovatět v horkém oleji. Podlijeme vínem a citronovou šťávou, po vzkypění snížíme příkon tepla. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. |
2 | Žampiony očistíme a vložíme do připraveného základu, po 10 - 15 minutách odstavíme z plotny, necháme vychladnout. |
3 | Podáváme s bílým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Použijeme menší žampiony.