Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18116
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
125 ml Víno bílé
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 870kJ
8% Sacharidy 28 g
9% Tuky 7 g
6% Sodík 121 mg
13% Bílkoviny 7 g

Marinované žampiony postup přípravy receptu:

1

Oloupanou šalotku a česnek nasekáme a necháme chvíli zesklovatět v horkém oleji. Podlijeme vínem a citronovou šťávou, po vzkypění snížíme příkon tepla. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.

2

Žampiony očistíme a vložíme do připraveného základu, po 10 - 15 minutách odstavíme z plotny, necháme vychladnout.

3

Podáváme s bílým chlebem.

Poznámka

Servírujeme studené. Použijeme menší žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept