Fazole v citronové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole v citronové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18117 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Fazole bílé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole v citronové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké. |
2 | Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo. |
3 | Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme. |
4 | Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce. |
Poznámka
Servírujeme studené.