Recept

Fazole v citronové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18117
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Fazole bílé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 069kJ
22% Sacharidy 80 g
10% Tuky 8 g
6% Sodík 119 mg
53% Bílkoviny 30 g

Fazole v citronové omáčce postup přípravy receptu:

1

Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké.

2

Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo.

3

Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme.

4

Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept