Švýcarský minutkový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský minutkový guláš
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
200 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Špagety, Makarony vařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 93,9mg |
Draslík | 481,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Špagety, Makarony vařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarský minutkový guláš postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na hranolky nakrájené maso zprudka osmahneme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme na hranolky nakrájenou šunku, oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vše smažíme přibližně minutu. |
2 | Směs zaprášíme moukou, mletou paprikou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a smetanou. Osolíme, asi 2 minuty ještě podusíme a upravíme na nahřáté talíře. |
3 | Maso obložíme uvařenými makarony a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Svíčkovou můžeme nahradit hovězí roštěnou.