Recept

Telecí medailonky na červeném víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18125
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Kečup
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené
100 ml Vývar z hovězích kostí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
2% Sacharidy 6 g
41% Tuky 30 g
20% Sodík 409 mg
56% Bílkoviny 31 g

Telecí medailonky na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na 12 malých řízečků - medailonků. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích.

2

Medailonky smažíme na pánvi v rozehřátém oleji po obou stranách do růžova. Po usmažení maso vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.

3

Do rozehřátého másla vmícháme kečup, víno, worcester, vývar (nebo vodu) a sůl. Vše povaříme, nalijeme na medailonky.

4

Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept