Recept

Roštěnky na červeném víně s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18126
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
3 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Křen
40 g Máslo čerstvé
1 ks Okurky nakládané
50 ml Olej rostlinný
0,5 ks Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
2% Sacharidy 8 g
54% Tuky 40 g
94% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Roštěnky na červeném víně s křenem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř zůstalo růžové.

2

Opečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, do pánve přidáme máslo, na nudličky nakrájenou okurku a papriku, kečup, víno a sůl. Vše krátce podusíme a nalijeme na roštěnky. Posypeme nastrouhaným křenem a podáváme.

3

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept