Roštěnky na červeném víně s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na červeném víně s křenem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
3 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Křen |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 532,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na červeném víně s křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř zůstalo růžové. |
2 | Opečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, do pánve přidáme máslo, na nudličky nakrájenou okurku a papriku, kečup, víno a sůl. Vše krátce podusíme a nalijeme na roštěnky. Posypeme nastrouhaným křenem a podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo smažené bramborové hranolky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.