Recept

Roštěnky v pikantní smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18128

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 638kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 28 g
132% Sodík 3 g
49% Bílkoviny 28 g

Roštěnky v pikantní smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Okurku a papriku nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vše osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, potom smetanou a 2 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.

2

Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstalo uvnitř růžové.

3

Opečené roštěnky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

4

Vhodnou přílohou je rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo kaparů můžeme použít hořčici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept