Cibulový salát s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový salát s ovčím sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18129 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
4 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 270,3mg |
Draslík | 398,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Šunka dušená, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, dvě z nich nakrájíme na osminky. Oloupanou cibuli krájíme na tenké plátky. |
2 | Olej svaříme s vínem, octem, cukrem a solí. Ihned ho nalijeme na cibulové plátky, necháme vychladit. |
3 | Omytou okurku postrouháme nahrubo, šunku rozkrájíme na proužky, sýr rozdrobíme. |
4 | Z cibule slijeme zálivku do hrnku, žloutky ze zbylých dvou vajec rozmačkáme vidličkou a promícháme se zálivkou na hladkou omáčku. Nakonec všechny suroviny promícháme vidličkami a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Můžeme použít i balkánský sýr.