Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18130
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Křen
6 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová plec
300 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 482kJ
8% Sacharidy 28 g
52% Tuky 39 g
17% Sodík 346 mg
65% Bílkoviny 36 g

Vepřové maso v křenu postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme teplou vodou. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody se solí, kořením a octem, vložíme maso, pod pokličkou zvolna vaříme jednu a půl hodiny do měkka.

2

Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, nakrájenou na plátky.

3

Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky, přendáme do nahřáté mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme vývarem. Vše posypeme nastrouhaným křenem.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme vepřovou plec i s kůží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept