Vepřové maso v křenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso v křenu
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18130 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Křen |
6 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
300 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Křen, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso v křenu postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme teplou vodou. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody se solí, kořením a octem, vložíme maso, pod pokličkou zvolna vaříme jednu a půl hodiny do měkka. |
2 | Přibližně 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, nakrájenou na plátky. |
3 | Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky, přendáme do nahřáté mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme vývarem. Vše posypeme nastrouhaným křenem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme vepřovou plec i s kůží.