Recept

Vepřová plec s pivní omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18131

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Perník
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Pórek
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová plec
250 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 898kJ
11% Sacharidy 41 g
212% Tuky 159 g
15% Sodík 290 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřová plec s pivní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, kůži mřížkovitě nakrájíme, do plece vetřeme sůl, pepř a utřený česnek.

2

Na plech položíme omyté, rozpůlené rajče, oloupané, na kousky nakrájené cibule, kousky mrkve i pórku, na zeleninu položíme maso kůží nahoru. Vše zalijeme trochou piva a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou, před koncem pečení i studenou vodou.

3

Upečenou plec vyjmeme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.

4

Vypečenou šťávu zvolna svaříme se zbylým pivem a přecedíme. Přidáme do ní vypeckované, namočené švestky, nastrouhaný perník, nakonec mouku rozmíchanou ve smetaně, chvíli povaříme.

5

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept