Vepřová plec s pivní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec s pivní omáčkou
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Perník |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Pórek |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
1000 g | Vepřová plec |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 855,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Švestky sušené, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Perník, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec s pivní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, kůži mřížkovitě nakrájíme, do plece vetřeme sůl, pepř a utřený česnek. |
2 | Na plech položíme omyté, rozpůlené rajče, oloupané, na kousky nakrájené cibule, kousky mrkve i pórku, na zeleninu položíme maso kůží nahoru. Vše zalijeme trochou piva a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou, před koncem pečení i studenou vodou. |
3 | Upečenou plec vyjmeme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě. |
4 | Vypečenou šťávu zvolna svaříme se zbylým pivem a přecedíme. Přidáme do ní vypeckované, namočené švestky, nastrouhaný perník, nakonec mouku rozmíchanou ve smetaně, chvíli povaříme. |
5 | Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.