Staroberlínská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staroberlínská omeleta
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18132 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
125 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 980,4mg |
---|---|
Cholesterol | 389,3mg |
Draslík | 194,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staroberlínská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a piva umícháme hladké těsto. Všleháme do něj vejce, koření a prášek do pečiva. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na pánvi. Na stejné pánvi potom opékáme vždy lžičku slaniny, zalijeme ji naběračkou připraveného těsta a postupně tak upečeme 4 omelety. |
Poznámka
Servírujeme teplé.