Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18133

Ingredience

40 g Droždí
500 ml Mléko - podmáslí
100 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
500 g Pohanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 956 kcal
Kilojoule 4 001kJ
27% Sacharidy 97 g
73% Tuky 55 g
31% Sodík 616 mg
52% Bílkoviny 29 g

Lívance z pohanky postup přípravy receptu:

1

Pohanku na jemno umeleme, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěné máslo, podmáslí, žloutky a sůl. Zaděláme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

2

Potom do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Na pánvi v rozehřátém oleji pečeme menší lívance.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pohanku můžeme nahradit pohankovou moukou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept