Lívance z pohanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z pohanky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18133 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
40 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko - podmáslí |
100 ml | Olej rostlinný |
500 g | Pohanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 214,0mg |
Draslík | 893,3mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej rostlinný, Pohanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z pohanky postup přípravy receptu:
1 | Pohanku na jemno umeleme, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěné máslo, podmáslí, žloutky a sůl. Zaděláme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. |
2 | Potom do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Na pánvi v rozehřátém oleji pečeme menší lívance. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pohanku můžeme nahradit pohankovou moukou.