Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18134

Ingredience

100 g Garnát obecný
0,3 kávová lžička Kari koření
250 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
30 g Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 096kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 15 g
19% Sodík 372 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vejce s garnáty postup přípravy receptu:

1

Solamyl rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání jej vlijeme do vroucího mléka. Necháme vzkypět, osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením.

2

Do směsi přilijeme smetanu, přidáme rozmrazené garnáty, vše promícháme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Přelijeme vejci rozkvedlanými se solí, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept