Vejce s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s garnáty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18134 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Garnát obecný |
0,3 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 434,4mg |
Draslík | 162,5mg |
Vláknina | 81,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Solamyl rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání jej vlijeme do vroucího mléka. Necháme vzkypět, osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. |
2 | Do směsi přilijeme smetanu, přidáme rozmrazené garnáty, vše promícháme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Přelijeme vejci rozkvedlanými se solí, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.