Recept

Kančí hřbet pečený na másle a slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18136

Ingredience

2 polévková lžíce Brusinky
1 krajíc Chléb konzumní
4 ks Jalovec
1000 g Kančí maso
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 ml Sherry brandy
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Vývar z hovězích kostí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 876kJ
8% Sacharidy 28 g
45% Tuky 34 g
24% Sodík 475 mg
111% Bílkoviny 62 g

Kančí hřbet pečený na másle a slanině postup přípravy receptu:

1

Omytý kančí hřbet zbavíme kůže, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a nadrceným jalovcem.

2

Maso na rozškvařené slanině a másle opečeme dozlatova, přidáme chlebovou kůrku a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, podlijeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme asi 1,5 hodiny a během pečení maso poléváme vývarem a potom i vypečenou šťávou.

3

Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme na teplém místě. Šťávu prolisujeme, přidáme brandy, brusinky a nakonec zjemníme smetanou a jen prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept