Kančí hřbet pečený na másle a slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí hřbet pečený na másle a slanině
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18136 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brusinky |
1 krajíc | Chléb konzumní |
4 ks | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
80 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 ml | Sherry brandy |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 35,9mg |
Draslík | 238,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Kančí maso, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí hřbet pečený na másle a slanině postup přípravy receptu:
1 | Omytý kančí hřbet zbavíme kůže, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a nadrceným jalovcem. |
2 | Maso na rozškvařené slanině a másle opečeme dozlatova, přidáme chlebovou kůrku a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, podlijeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme asi 1,5 hodiny a během pečení maso poléváme vývarem a potom i vypečenou šťávou. |
3 | Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme na teplém místě. Šťávu prolisujeme, přidáme brandy, brusinky a nakonec zjemníme smetanou a jen prohřejeme. |