Recept

Steaky z divočáka s višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18137
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
5 ks Jalovec
500 g Kančí kýta
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
40 ml Slivovice
1 kávová lžička Sůl
150 g Višně
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 416kJ
7% Sacharidy 24 g
40% Tuky 30 g
12% Sodík 245 mg
58% Bílkoviny 33 g

Steaky z divočáka s višněmi postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na plátky, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Rozehřejeme olej a 50 g másla, maso po obou stranách opečeme. Tuk od opékání slijeme, přilijeme alkohol a zapálíme jej. Plátky masa i se šťávou odložíme na teplé místo.

3

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vsypeme do něj rozdrcený jalovec a nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme vypeckované višně, vše podusíme. Zaprášíme moukou, podlijeme vypečenou šťávou. Prolisujeme, přidáme smetanu, krátce povaříme.

4

Nakonec do omáčky vložíme maso a krátce prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept