Steaky z divočáka s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z divočáka s višněmi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18137 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 ks | Jalovec |
500 g | Kančí kýta |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Slivovice |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Višně |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 189,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Višně, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky z divočáka s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na plátky, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Rozehřejeme olej a 50 g másla, maso po obou stranách opečeme. Tuk od opékání slijeme, přilijeme alkohol a zapálíme jej. Plátky masa i se šťávou odložíme na teplé místo. |
3 | V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vsypeme do něj rozdrcený jalovec a nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme vypeckované višně, vše podusíme. Zaprášíme moukou, podlijeme vypečenou šťávou. Prolisujeme, přidáme smetanu, krátce povaříme. |
4 | Nakonec do omáčky vložíme maso a krátce prohřejeme. |