Dýně dušená se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně dušená se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18142 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
1000 g | Dýně |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
250 ml | Vývar zeleninový |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 967,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Dýně, Ocet vinný červený, Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně dušená se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, očištěné houby rozkrájíme na tenké plátky. Chilli papričku krájíme na nudličky a namočíme je na chvíli do horké vody. |
2 | Cibuli oloupeme, pokrájíme na kroužky a zpěníme na másle. Přidáme houby, za stálého míchání je osmahneme. Vsypeme kostky dýně, chilli papričku vyjmeme z vody a spolu s kořením přidáme k zelenině. Podlijeme pomerančovou šťávou, ochutíme cukrem a octem. Vše zvolna dusíme pod pokličkou (asi 15 minut). Podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme jako přílohu k jehněčím kotletám nebo karbanátkům. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme 1000 g čisté dýňové dužiny.