Hlíva ústřičná s česnekovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlíva ústřičná s česnekovým máslem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18144 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
7 polévková lžíce | Citronová šťáva |
750 g | Hlíva ústřičná |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 30,1mg |
Vláknina | 288,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlíva ústřičná s česnekovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, krátce opláchneme a osušíme. (Větší houby rozkrájíme na plátky). Potřeme je citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. |
2 | Rozehřejeme máslo, ale nazahříváme ho dlouho, přidáme oloupaný, nahrubo nasekaný česnek utřený se solí a promícháme. Směsí potřeme houby, vložíme je na gril a zvolna opečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Hlívu ústřičnou můžeme nahradit žampiony.
Velmi dobré ochucení hlívy, česnekové máslo jí prospělo a výsledek bych chutný a křupavý. Děkuji za recept, určitě ještě zopakuju.