Recept

Gratinovaný plněný květák

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18145
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Květák
20 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
4% Sacharidy 16 g
33% Tuky 25 g
17% Sodík 335 mg
41% Bílkoviny 23 g

Gratinovaný plněný květák postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák vložíme do pařáku s vařící osolenou vodou, uvaříme do poloměkka.

2

Vařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem, poklademe plátky šunky.

3

Vše zalijeme zálivkou, připravenou z poloviny nastrouhaného sýra, smetany a rozšlehaných vajec. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut, potom povrch posypeme zbylým sýrem a dopečeme do zlatova.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept