Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18146
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Fenykl sladký - hlíza
30 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
4 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 809kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 15 g
20% Sodík 406 mg
15% Bílkoviny 9 g

Gratinovaný fenykl postup přípravy receptu:

1

Fenykl očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.

2

Vývar necháme vzkypět s mlékem, přidáme připravený fenykl a pod pokličkou vaříme přibližně 10 minut.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní plátky fenyklu a poklademe je česnekem, utřeným se solí. Podle chuti opepříme a povrch potřeme Lučinou rozkvedlanou se smetanou. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept