Brambory vařené ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory vařené ve vývaru
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18148 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
7% Sacharidy 24 g
3% Tuky 2 g
12% Sodík 238 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 3,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory vařené ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory pokrájíme na kostky a dusíme v menším množství vývaru 15 - 20 minut. |
2 | Měkké brambory posypeme jemně nasekanou petrželkou, podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vývar můžeme připravit i z kostky bujónu.
Brambory vařené ve vývaru jsou výbornou variantou přílohy. Určitě by mohl být i vývar z kuřete. Jsou vážně dobré. Jen jsem neměla čerstvou nať na ozdobení, což je škoda.