Bramborové placičky s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placičky s hráškem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18149 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
500 g | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
100 ml | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
1 ks | Vejce slepičí |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 84,3mg |
Draslík | 731,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Hrášek, Muškátový oříšek, Olej stolní, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placičky s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Změklé máslo vyšleháme do pěny, předem vařený hrášek necháme okapat a vychladnout. |
2 | Brambory promícháme s hráškem, máslem, moukou a vejcem. Podle chuti osolíme a okořeníme špetkou muškátu. |
3 | Z těsta tvarujeme pomoučenýma rukama malé ploché placičky a smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. |
4 | Podáváme jako přílohu. |