Brambory zapékané s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapékané s cuketou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18150 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory |
0,5 stroužek | Česnek |
400 g | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 39,8mg |
Draslík | 884,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapékané s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu uvnitř potřeme česnekem a vymažeme máslem. |
2 | Brambory oloupeme, cuketu omyjeme a obojí nakrájíme na plátky. |
3 | Zeleninu střídavě vrstvíme do zapékací mísy, každou vrstvu osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a posypeme trochou nastrouhaného sýru. |
4 | Smetanu promícháme se zbylým sýrem a nalijeme na zeleninu. |
5 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
6 | Podáváme jako přílohu. |