Jednoduchý recept

Brambory na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18151
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1000 g Brambory
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
10% Sacharidy 37 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 292 mg
16% Bílkoviny 9 g

Brambory na víně postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli vložíme na rozehřáté máslo a necháme zpěnit.

2

Přidáme oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem, přilijeme smetanu a brambory zvolna dusíme dohusta a doměkka.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k pokrmům z kuřecího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept