Brambory s tuňákem a černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s tuňákem a černými olivami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18152 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
140 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
80 g | Salám Poličan |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Feferony, Kmín celý, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Salám Poličan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s tuňákem a černými olivami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kostky nakrájené brambory opečeme na rozehřátém oleji na pánvi dozlatova. Osolíme je, opepříme a okořeníme paprikou a kmínem. Pod pokličkou dusíme brambory ještě asi 15 minut. Občas je promícháme, aby se nepřipalovaly. |
2 | Okapaného tuňáka rozdělíme na kousky a spolu s olivami, feferonkami a kolečky salámu přidáme k bramborám. Vše prohříváme asi 5 minut. |
3 | Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou a nasekaným koprem. Ozdobíme snítkou rozmarýnu. |