Bramborové knedlíky s pohankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s pohankou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18154 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pohanková |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 277,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky s pohankou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, ještě horké brambory oloupeme a prolisujeme (vaříme v 1,5 l vody). Přidáme k nim na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu, přisypeme pohankovou mouku, přidáme vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přisypat trochu hrubé mouky. |
2 | Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama kulaté knedlíky nebo šišky. Vaříme je 15-20 minut ve zbylé vodě. |
3 | Hotové knedlíky omastíme rozpuštěným máslem. |