Slaninové knedlíky s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové knedlíky s česnekem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18157 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 ks | Cibule |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 470,0mg |
Draslík | 539,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninové knedlíky s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme na pánvi. Škvarky vybereme, tuk slijeme a škvarky vrátíme do pánve. Přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a česnek a vše osmahneme. |
2 | Tmavý chléb nakrájíme na kostky a v míse smícháme se škvarkovou směsí, vejci a nasekanou petrželkou. Přisypeme mouku, osolíme (půl dávky soli) a opepříme. Dobře propracujeme. |
3 | Z těsta vytvarujeme 4-6 knedlíků, vložíme je do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut. |