Bramborová smetanová paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová smetanová paštika
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18160 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 634,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 285,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová smetanová paštika postup přípravy receptu:
1 | Den předem uvaříme brambory, oloupeme je a necháme na chladném místě. |
2 | Druhý den brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a obě smíchané smetany. Vše promícháme na kaši, která má být krémová. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Hotovou paštiku posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.