Telecí maso v hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso v hrášku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 332,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Telecí plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso v hrášku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Po chvíli přilijeme trochu vývaru a dusíme dále. Občas zamícháme a mírně podlijeme vývarem. |
2 | K téměř měkkému masu přidáme hrášek a dusíme do změknutí masa. |
3 | Maso i hrášek vyjmeme a do šťávy vmícháme žloutky rozšlehané se lžící citronové šťávy a lžící vývaru. Už nevaříme, šťávu nalijeme na maso a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.