Dušená hovězí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená hovězí játra
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18162 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Játra hovězí |
4 polévková lžíce | Kečup |
400 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 343,4mg |
Draslík | 440,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra hovězí, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená hovězí játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra zalijeme mlékem a necháme několik hodin v chladničce. |
2 | Potom játra opláchneme, nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a poprášíme moukou. |
3 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme játra, zlehka je opečeme po obou stranách a opepříme. Přidáme utřený česnek, mírně podlijeme teplou vodou a dusíme pod pokličkou. Během dušení játra obracíme a podléváme vodou. Před koncem dušení přidáme kečup a nakonec játra osolíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.