Jednoduchý recept

Vepřové řízky na pórku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18164

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1000 g Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
300 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 741kJ
10% Sacharidy 38 g
58% Tuky 44 g
16% Sodík 316 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vepřové řízky na pórku postup přípravy receptu:

1

Omyté bílé části pórku nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Zvolna dusíme pod pokličkou. Po chvíli přilijeme smetanu a dusíme dále bez pokličky do zhoustnutí omáčky.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme olejem a opékáme na teflonové pánvi asi 4 minuty. Potom maso obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme další 4 minuty.

3

Měkké řízky upravíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou s pórkem a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept