Vepřové řízky na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky na pórku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18164 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Pórek |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
300 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 121,4mg |
Draslík | 871,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 8,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky na pórku postup přípravy receptu:
1 | Omyté bílé části pórku nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Zvolna dusíme pod pokličkou. Po chvíli přilijeme smetanu a dusíme dále bez pokličky do zhoustnutí omáčky. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme olejem a opékáme na teflonové pánvi asi 4 minuty. Potom maso obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme další 4 minuty. |
3 | Měkké řízky upravíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou s pórkem a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.