Španělské masové krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské masové krokety
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hovězí maso vařené |
150 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tuk |
150 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 122,2mg |
Draslík | 32,0mg |
Vláknina | 629,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské masové krokety postup přípravy receptu:
1 | Maso umeleme, osmahneme na tuku, zalijeme mlékem a povaříme dohusta. |
2 | Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, trochu strouhanky, hladkou mouku, sůl a pepř. Promícháme a tvarujeme krokety, které obalíme ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji po všech stranách dorůžova. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. |