Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18167

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
40 g Máslo čerstvé
225 g Rýže loupaná
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
450 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 772kJ
25% Sacharidy 92 g
31% Tuky 23 g
7% Sodík 131 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rýžový krém s vínem postup přípravy receptu:

1

Vodu s máslem, citronovou kůrou a solí přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a necháme vzkypět. Přikryjeme pokličkou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Dusíme doměkka - rýže má zůstat sypká.

2

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme víno, citronovou šťávu a vmícháme měkkou rýži. Do horké směsi ještě zlehka zamícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Před podáváním ozdobíme krém smetanou vyšlehanou s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept