Jednoduchý recept

Perníková pěna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18169

Ingredience

25 g Cukr krupice
5 g Koření perníkové
10 ml Likér třešňový
60 g Perník
50 g Poleva čokoládová
1 ks Pomeranče
20 ml Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 895kJ
10% Sacharidy 35 g
40% Tuky 30 g
3% Sodík 52 mg
13% Bílkoviny 7 g

Perníková pěna postup přípravy receptu:

1

Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny.

2

Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále vmícháme nastrouhaný perník, perníkové koření, griotku a rum.

3

Želatinu namočíme do studené vody, při nízké teplotě ji necháme rozpustit a nalijeme do perníkové hmoty. Před ztuhnutím hmoty ještě přimícháme ušlehanou smetanu. Necháme asi 4 hodiny v chladničce.

4

Potom ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Upravíme je do mističek a ozdobíme plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept