Červená vaječná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená vaječná omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18171 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno červené |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 135,0mg |
Vláknina | 210,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená vaječná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařená vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme a odložíme stranou. |
2 | Ze žloutků, hořčice a citronové šťávy umícháme hladký krém. Přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a po kapkách přimícháváme olej, dokud se přísady nespojí. Omáčku dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a špetkou cukru. Povrch posypeme nasekanými bílky. |
Poznámka
Omáčku podáváme k listovým salátům. Je také vhodná k namáčení zeleniny.