Jednoduchý recept

Omáčka Bahia

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 18172
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
100 g Feferony
4 ks Hřebíček
1 špetka Muškátový oříšek
125 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 ks Skořice celá
1 polévková lžíce Slivovice
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
9% Sacharidy 31 g
85% Tuky 64 g
1% Sodík 14 mg
6% Bílkoviny 3 g

Omáčka Bahia postup přípravy receptu:

1

Očištěné papriky a feferonky nakrájíme na kostičky a zpěníme na 4 lžících oleje. Okořeníme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, skořicí, hřebíčkem a špetkou muškátu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme celé koření a zeleninu rozmixujeme.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na zbylém oleji, přidáme paprikovou kaši a chvíli dusíme bez pokličky, aby se vyvařila všechna tekutina.

3

Nakonec do omáčky přilijeme pálenku.

Poznámka

Nejvhodnější je třtinová pálenka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept