Omáčka Bahia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Bahia
Omáčka Bahia
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18172 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
100 g | Feferony |
4 ks | Hřebíček |
1 špetka | Muškátový oříšek |
125 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Skořice celá |
1 polévková lžíce | Slivovice |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 343,9mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,0mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Feferony, Hřebíček, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Paprika červená, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Bahia postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky a feferonky nakrájíme na kostičky a zpěníme na 4 lžících oleje. Okořeníme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, skořicí, hřebíčkem a špetkou muškátu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme celé koření a zeleninu rozmixujeme. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na zbylém oleji, přidáme paprikovou kaši a chvíli dusíme bez pokličky, aby se vyvařila všechna tekutina. |
3 | Nakonec do omáčky přilijeme pálenku. |
Poznámka
Nejvhodnější je třtinová pálenka.