Polévka s hovězím masem a krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s hovězím masem a krupkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18175 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí ve vlastní šťávě |
40 g | Krupky trhané |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Polévkové kostky Vitana |
1,5 l | Voda pitná |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 110,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí ve vlastní šťávě, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s hovězím masem a krupkami postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle krátce podusíme propláchnuté kroupy spolu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Přidáme zeleninu, kostky bujónu, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Podle chuti polévku okořeníme pepřem a majoránkou. |
2 | Nakonec přidáme na kostky nakrájené hovězí ve vlastní šťávě a jen prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem.